Diese Website verwendet Cookies um Ihre Erfahrung zu verbessern.

5 TIPS VOOR DE IDEALE KOTINRICHTINGEr komt heel wat op je af als je op kot gaat. Zelf winkelen, koken, poetsen … maar ook zelf je kot inrichten! Wij helpen jou alvast op weg met deze 5 tips voor de ideale kotinrichting.


Maak je kot persoonlijk

Je kot is een ruimte waar jij samen met vrienden of vriendinnen veel tijd zal doorbrengen. Daarom is het belangrijk om er iets persoonlijks te maken. Iets waarmee jouw persoonlijkheid naar buiten komt.

Hang foto’s of een groot schilderij op, of schilder zelf iets op de muur (als dat mag van je kotbaas). Planten zorgen dan weer voor extra groen in je kamer en zijn altijd een winner!

Zoek je nog extra inspiratie om je kot persoonlijk te maken? Duik eens in Pinterest!


Denk aan de verlichting in je kot

Naast foto’s en andere dingen die je in je kot ophangt om het persoonlijk te maken, is verlichting erg belangrijk. Zo heb je ‘s avonds bijvoorbeeld nood aan sfeerverlichting terwijl je ‘s morgens wel moet kunnen zien welke kleren je aantrekt. Op je bureau heb je dan weer een goede lamp nodig om die buis te vermijden.

Kortom zorg voor een goede mix tussen sfeerverlichting om het gezellig te maken en “feller” licht voor als je je moet kunnen concentreren.


Een goede nachtrust begint met een goede matras

Je nachtrust is belangrijk, zeker als je pas in bed kruipt als de zon opkomt. De juiste matras is de basis voor een goede nachtrust. Een matras die zich zet naar jouw lichaam. Een matras waar druk en tegendruk in een perfecte balans zijn en die tegelijk stabiel en zacht is.

Maar hoe krijg je zo’n matras in godsnaam op je kot? Zeker als dit via de trap moet. Problemen die je niet hebt met een Feasy matras. Opgerold in een doos voorzien van wieltjes wordt deze geleverd aan de voordeur. Gedaan met sleuren! De ultieme droom toch.

Plaats een grote spiegel op je kot


Een final check in de spiegel voor je naar de les vertrekt of een danske gaat placeren. Slechts 1 van de voordelen van een grote spiegel op je kot. Maar er zijn nog meer voordelen. Met een spiegel zorg je er namelijk voor dat jouw kot groter lijkt dan het werkelijk is. Hang de spiegel tegenover een raam en hij weerkaatst ook nog eens natuurlijk daglicht! Al zie je die wallen misschien liever niet na een nachtje stappen.Eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of slaapbank?


Misschien wel dé struggle van elke student die op kot gaat. Wat als je niet veel ruimte hebt en ook vrienden of je lief wilt blijven crashen op kot?

Met een eenpersoonsbed hou je vooral veel ruimte over voor andere dingen. Een kleine zetel, een grote tafel ... of slaapmatjes.

Het enige nadeel van een tweepersoonsbed is dat het meer ruimte van je kot vraagt. Maar op kot gebruik je je bed misschien ook om series te bingen, als bureau ... en dan is een grotere matras pure luxe! Wist je dat Feasy zelfs tweepersoonsmatrassen opgerold aan de deur levert?

Een slaapbank is een goede tussenweg, maar enkel als je daarnaast ook een gewoon bed hebt. Een slaapbank is niet gemaakt om een langere periode op te slapen. Voor 1 nacht kan het perfect, maar voor meerdere nachten kies je beter voor een echt bed.

Genoeg inspiratie om aan de slag te gaan? Top! Starten kan je alvast met het bestellen van je matras. ;-)

FEASY BESTELLEN?

EASY PEASY!


Bestel je FEASY
Laden
Laden